2010 m. birželio 23 d., trečiadienis

Pyragas su bananų ir pudingo sluoksniais

Vakar apturėjau antą dailės stojamąjį. Po jo net lengviau atsikvėpiau. Iš kart ramiau pasidarė, nesinojau, kad padariau viską, ką galėjau. Aišku, rezultatų laukimas. Bet tai mus visas irdar daugiau žmonių nervina. Bet ką jau dabar. Sima ta proga pasiūlė kartu paisgaminti šį pyragą. Žinoma, pirmą kartą man nuėjus pas ją, ji manęs tiesiog neįsileido į namus, nes NEGIRDĖJO :D Vat vat, bus jai nuo niekšų duris rakint :D Na antras kartas buvo laimingas, išgirdo ir įsileido :D
Pyragas tikrai lengvai pagaminamas, neužima daug laiko, reikia nedaug produktų. Tikrai sotus. Abi suvalgėm po du nemažus gabaliukus, o paskui sėdėjom numirsusios. Tad galbūt po pirmo gabalėlio palaukit, nors ir norėsis dar :)

When u die, if u get a choice between going to regular heaven or pie heaven, choose pie heaven. It might be a trick, but if it's not, mmmmm, boy.
Reikės:
  • 1 pudingo pakelio
  • 2 bananų
  • 50g šokolado
  • 80g sviesto
  • 1 puod. miltų + kep.milt.
  • 1 kiaušinio trynys
  • 3 v.š. cukraus
Pirmiausia pasiruoškite pyrago pagrindą. Išlydikite sviestą, įmaišykite miltus, cukrų ir trynį. Minkykite kol tešla taps vientisa. Paimkite nedidelę skardą į ją įdėkite tešlą, ir pirštais formuokite pagrindą, pagal formos kraštą. Dėkite į šaldiklį 10min. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Ant atšalusios tešlos tieskite folijos ir ant viršaus dėkite svarsčius, kad pyrago pagrindas liktų lygus. Kepkite apie 10min. Nuimkite svarsčius ir kepkite dar apie 10min. Visiškai atvėsinkite.
Kol vės pagrindas pasigaminkite pudingą, pagal instrukciją nurodytą ant pakelio. Griežinėliais supjaustykite bananus. Sutarkuokite šokoladą.  Ant atvėsusios tešlos dėliokite bananus, sukrėskite pudingą ir užbarstykite šokolado drožlių. Skanauti galite iš karto ar palaikius iki 2val šaldytuve. SKANAUS :)

P.S. vietoj svarsčių galite naudoti pupeles ar ryžius. Šio kiekio užteks 4 asmenims. Originaliame recepte buvo gaminta iš dvigubai didesnio kiekio ir buvo naudota 24-26cm. skersmens forma.

Dofkė.

6 komentarai:

  1. Labai tie svarsčiai prajuokino :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. na kad taip knygose jie ivardinami :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na aš naudojau pupeles vietoj svarsčių :) Skanu, toks kaip tik vasariškas ir gaivus pyragiukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kiek reikėtų dėti kepimo miltelių??:)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!

    ______________________________
    PLASTIKINIAI LANGAI
    kvepalai

    AtsakytiPanaikinti