2010 m. sausio 31 d., sekmadienis

Blondies su migdolais ir šokoladu

Šeštadienį su rogėm tempiau abi dukras :D Sušilau net! Taigi ryte kepiau "blondines". Tikrai lengvas receptas, greit pagaminama ir skanu. Na bet vis vien smagiausia buvo su rogėm, Agnė dažnai krito į pusnį, Sima bijojo rogių, paskui abi ginčyjosi, na bet... Fainai buvo :D
Reikės
  • 220g tirpinto sviesto
  • 2 kaiušiniai
  • 1-1,5 puoduko cukraus
  • 2 puodeliai miltų
  • 1/2 puoduko smulkintų migdolų
  • 50g juodojo šokolado
  • 1 v.š. romo
  • 1 v.š.tirpios kavos
Tirpintą sviestą sumaišyti su cukrumi iki vientisos masės. Įmušti kaiušinius ir įpilti romo. Įmaišyti miltus. Galiausiai sudėti visus likusius produktus. Kepimo popierium iškloti skardą ir tolygiai paskirstyti masę. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 20-25 min. Arba kol tešla nebelips prie krapštelio. Pjaustyti kvadratėliais jau atvėsusias "blondines". SKANAUS.

Joan Jett- baracuda

Dofkė.

2010 m. sausio 30 d., šeštadienis

Šokoladiniai sausainiai su rožiniu sūrio pertepimu

Na jau senokai gaminti sausainiai, bet vis neprisiruošiau pasidalinti. Norėjau pamėginti pati pasidaryti perteptų sausainių ir po šitų eilėje dar laukia kelių rūšių :D Labai patiko, visiškai kitokie nei "parduotuviniai" ir gan greit pagaminami.
Reikės

Sausainiams:
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 1,5 puodelio + 3 v.š. miltų
  • 3/4 puodelio + 1 v.š. kakavos
  • 0,5 a.š. kepimo milt. ir druskos
  • 210g kambario temp. sviesto
Įdarui:
  • 180g natūralaus lydyto sūrelio
  • 2 v.š. aviečių sirupo
  • cukraus pudros
Jei turit kombainą, tai tada sausianiams skirtus birius produktus sudėkite į jį, tegu iš lėto maišo ir dėkite po gabalėlį kambario temp. sviesto. Iškart kai jau pradeda darytis gumulas sustokite ir patikrinkit ar gerai išsimaišė sviestas, jei ne dar šiek tiek pamaišykit.
O jei kombaino neturit tai visa tai galit atlikti rankomis, kaip tai dariau pati. Tešlą reikia kočioti iš karto, nes jai vėstant bus vis sunkiau kočioti. Taigi pasibarstykite paviršių miltais ir kočiokite. Iš gan plonai iškočiotos tešlos išspauskite apskritimo formos sausainius. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite 170 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 12-15 min. Iškepus palaukite bent 5min, nes karšti jie būna gan trapūs.

Per tą laiką pasiruošit įdarą. Sūrelį išsukite su aviečių sirupu. Pasigaminkite cukraus pudros. Berkite po šaukštą ir maišykite. Vis paragaukit, kad žinotųmėt ar jum pakanka saldumo. Dėkite į šaldytuvą atvėsti.

Beliko pertepti ir skanauti. SKANAUS

P.S. vietoj aviečių sirupo naudojau uodienę, bet šiaip galit keisti bet kokiu mėgiamu sirupu ir pilti priklausomai nuo aromato stiprumo. Cukraus pudros kiekis priklauso nuo noro. Man buvo skanesni kitą dieną, kai įdaras suminkštino sausainius. Man išėjo 32 apskritimai.

beach boys- kokomo

Dofkė.




2010 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Prieš duobę. Ir kas bus po To.

Sima:
Whatever happened to truth
Lost without a trace?.
Whatever happened to the mirror
That showed me a happy face?
Whatever happened to sorry?
You know it’s never too late
Whatever happened to good things coming?
Coming to those who wait..
Whatever happened to this city?
It’s not like it used to be.
Whatever happened to you?
Whatever happened to me?

Gotta look myself in the eyes
And say it’s gonna be alright
Maybe everything won’t be alright
All the time
I’ve gotta take these chances where they are
It’s gonna be alright
I’ve gotta see things for what they are
At the time.
(GARY GO - Open Arms)





2010 m. sausio 23 d., šeštadienis

Makaronų apkepas

Norėjau makaronų, bet kažkokių kitokių. Tai grįžus paimprovizavau. Gavosi tikrai skaniai. Kitą dieną su Sima pasakojomės kokius makaronus valgėm.. ir popasakojimo Sima klauisė ko reikia ir ėjo daryti :D
Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a pauper. 
Adelle Davis 

Reikės

  • 300g makaronų

  • 2 pomidorų
  • pusė paprikos
  • 2 rauginti arba marinuoti agurkai
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 kiaušinis
  • 2 v.š. grietinės
  • mėgiamų prieskonių
  • mėgiamos mėsytės
  • tarkuoto sūrio


Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje, kad "nesušoktų" įpilkite šlakelį alyvogių aliejaus. Per tą laiką kol jie verda susipjaustykite visas daržoves ir mėsytę, sutarkuokite sūrį. Kiaušinį išplakite su grietine ir mėgiamais prieskoniais. Išvirusius makaronus galite dar šiek tiek pagardinti prieskoniais, sudėti pjaustytas daržoves ir gerai išmaišyti. Sudėkite mėsą ir supilkite kiaušinio/grietinės plakinį. Vėl gerai išmaišykite. Skardą patepkite sviestu, sukrėskite pusę makaronų masės, pabarstykite sūriu. Sukrėskite likusius makaronus ir viršų vėl pabarstykite sūriu. Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 30-40min . Skanaus :]
 
P.S. patiko net mano tatai :D ir babulkai su Sima patiko. Patiks turbuūt visiem ir labai greit pasigamina. Šito kiekio užteks 3-5 žmonėms.


Bat for lashes- siren song


Dofkė.

2010 m. sausio 16 d., šeštadienis

Grietininiai sūrio krekeriai

Maža labai mėgau krekerius, bet būtent kažkokius, kurių dabar nėra :D ah... Netyčia radau receptą. Išbandžiau. Ir manau nenustosiu. Tokie kaip vaikystėj tik home-made :) Visom labai patiko, o močiutei atnešiu kitą savaitę.
Sleep 'til you're hungry, eat 'til you're sleepy.

Reikės
  • 1 puodukas miltų + dar
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 puoduko tarkuoto sūrio
  • 4 v.š. sviesto
  • 1/4 puoduko grietinės
 
Į dubenį sudėkite miltus, druską, sūrį ir tirpintą sviestą ir minkykit arba galit naudot kombainą. Įdėkite grietinės ir minkykity kol masė taps panaši į tešlą, bet nelips prie pirštų. Jei reikia pridėkite po šaukštelį grietinės. Prieš kočiojant tešlą pasibarstykite paviršių miltais, kad neliptų. Padas turėtų būti kokių 3-5mm storio. Supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais, nors čia aišku pagal norą, gal Jum norėsis kokių žvaigždučių :D Subadykite šakute. Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir apibarstykite druska. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 12min. Išėjo pusantros skardos.SKANAUS :)

P.S. taip pat galit apibarstyti aguonomis, sezamo sėklomis, pipirais ar bet kuo kas prie širdies. Vietoj grietinės galima naudoti grietinėlę. Kepdami šiek tiek pakyla. Laikyti dėžutėje, kad išliktų traškūs.

 
Pat Benetar- love is battlefield
Dofkė.

 

2010 m. sausio 15 d., penktadienis

Šokoladinis IR bananinis pyragas

Buvo pižamų vakarėlis su mano šeima, mano moterimis :D* Rinkausi rinkausi ir apsistojau ties šiuo pyragu. Pas mane visos mėgsta bananus, o apie šokoladą net nėra kalbos :D O Sima dar mėgsta trupininį viršų, nu viskas viename. Nusinešiau dar šiltą :]
A new year means a new beginnings...
And new things to fill up my belly. -Happy Lady

Reikės:
  • 100g šokolado
  • 150g sviesto
  • 100-175g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 175g miltų
  • 3g kepimo milt.
  • 2 dideli prinokę bananai
  • 25g kakavos
Trupiniams:
  • 25-40g sviesto
  • 2 v.š. miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • 2 v.š. mėgiamų smulkintų riešutų
Ištirpinkite šokoladą. Kambario temp. sviestą išsukite su cukrumi, turi būt gan kreminė masė. Po vieną muškite kiaušinius vis paplakdami. Sumaišykite likusius birius produktus. Juos įmaišykit į sviesto masę, kol neliks sausų miltų. Sutrinkit bananus iki vientisos tyrelės. Į tešlą įmaišykit babanus ir šokoladą. Trupiniams skirtus produktus sumaišykite. Kepimo skardos apačią ištepkite sviestu, o šonus padenkite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą, ant viršaus paskirstykite trupinius. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 45min. SKANAUS :)

Macy Gray- I try
Dofkė.

2010 m. sausio 5 d., antradienis

Blynai naktipiečiams

Sėdėjau, sėdėjau ir baisiai užzimaniau blynų. Kepiau iš to ką turėjau, bet gavosi tokie geruliai..mmm... :]

Reikės:
  • 1 puodukas miltų
  • 3g kep.milt.
  • 0,7 puoduko pieno
  • 1 kiaušinis
  • 30g tirpinto sviesto
  • 2 a.š. romo
  • 4 v.š. cukraus
  • 2,5 v.š. grietinės

Sumaišyti sausus produktus. Kitame inde išplakti kiaušinį su tirpintu sviestu, įmaišyti grietinę ir supilti pieną. Sausą mišinį po truputį pilti į skystą mišinį, pplakti kol neliks sausų miltų ir gumulėlių. Palikti pastovėti 5min, tada įmaišyti romą ir kepti ant įkaitintos keptuvės, BE RIEBALŲ. SKANAUS :)Paolo Nuttini- my hopes are high

Dofkė.

2010 m. sausio 4 d., pirmadienis

Keksas su aguonom ir karamelizuotais apelsinais

Keksas atsidūręs ant Kalėdinio stalo pas promočiutę. Pasirinkau dėl to, kad apelsinai ir aguonos man asocijuojasi su Kalėdom ir juk reikėjo išmėginti naują receptų knygutę. Apšvietimas prastas, fotkės prastos ir tai džiaugiausi, kad turėjau progą nufotografuoti, kai visi nuėjo ieškoti dovanų.

Reikės:

  • 100ml pieno
  • 200g sviesto
  • 175g cukranendrių cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 300g miltų
  • 3g kepimo milt.
  • 30g aguonų
  • 2 apelsinai ( nutarkuoti ir išspausti)

Karamelizuotiems apelsinams:

  • 125g cukranendrių cukraus
  • 2 apelsinai

Glajui:

  • 100g cukranendrių cukraus
  1. Pirmiausia pasiruošiam karamelizuotus apelsinus. Cukrų supilam i puodą ar gilesnę keptuvę ir paskirstom vienodu sluoksniu. Kaitinam kol pradeda tirpti, nemaišykit, nebent galit nustumti cukrų nuo kraštų, turi gautis auksines spalvos karamelė. Pavartykit keptuvę, kad karamelė pasiskirstytų kuo tolygiau ant dugno, atsargiai supilam 1 apelsino sultis ( šiek tiek suburbuliuos, kad neapsitaškytumėt, atsitraukit). Toliau kaitinkit, tik dabar vis maišant šluotele, kad neliktų jokių gumulų, masė turi virsti vėl karamele. Sudėkite apelsinų greižinėlius ir kaitinkite apie 5 min, kol jie suminkštės. Sudėkite ant sauso paviršiaus, kad nusivarvėtų. Karamelę pasilikite.
  2. Įkaitinkit orkaitę iki 160 C laipsnių. Dubenyje sumaišykite pieną su aguonom. Išsukit kambario temp. sviestą su apelsino žievele ir cukrumi. Palaipsniui muškite kaiušinius, vis paplakdami. Įmaišykit miltų mišinį ir pieno/aguonų mišinį. Į kepimo formą įtieskit kepimo popieriaus. Ant pagrindo sudėkite 1/3 tešlos. Dėkit sluoksnį karamelizuotų apelsinų ir užpilkit likusia tešla. Kepti apie 50min. vis patikrinant mediniu iešmeliu.
  3. Glajui pasigaminkite cukraus pudros ir ją įmaišykite į likusio aplesino sultis. Šį mišinį supilkit į karamelę. Apliekite karštą pyragą, kol jis yra skardoj, sudėkite likusius apelsinus ir palikite atvėsti. Tiekti atvėsusį ir išimtą iš formos. SKANAUS.
    P.S. sunaudojau 2 mažus apelsinus sultims ir žievelei, ir 1 didelį griežinėliams. Nebijokit ir supilkit visą glajų, man pasirodė per daug supylus pusę, o vėliau gailėjausi, nes keksas buvo sausokas. Visas glajus susigeria i vidų. Daugiausiai darbo prie apelsinų karamelizavimo.

MJ- heal the world

Dofkė.

2010 m. sausio 1 d., penktadienis

Keksiukai/ brownie su granatom

Su Naujais metais :)
Iš Ievuko per Kalėdas gavau knygutę "101 brilliant baking ideas" tai dabar ir bandinėju receptus po biški. Šis labai lengvas, greitai pagaminamas ir tikrai skanus. Šiek tiek pakeistas savaip :P
Reikės:
  • 100g juodo šokolado
  • 100g sviesto
  • 100g cukraus
  • 100g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 3g kep.milt.
  • 100g granatų
  • cukraus pudros apibarstymui

Įkaitinkit orkaitę iki 180 C laipsnių. Virš verdančio vandens vonelės ištirpinkit šokoladą su sviestu. Nukelkit nuo garų ir po vieną įmuškit kiaušinius vis pamaišant. Pridėkit cukrų, maišykit. Tada miltus, maišykit. Galiausiai sudėkit granatas ir švelniai įmaišykit į tešlą. Sudėkite į keksiukų formeles ir kepkit 20min, ar iškepę tikrinkit mediniu pagaliuku. Atvėsinkit ant grotelių ir papuoškit cukraus pudra.7-9 vnt. priklauso nuo formos. SKANAUS.

P.S. knygutėj yra pastaba, kad reikėtų kepti silikoninėj formoj, nes brownies ganm trapūs, aš taip ir kepiau. Granatus galit keisti avietėm, o paprastą cukrų dvigubu kiekiu ruduoju cukranendrių cukrumi.