2010 m. balandžio 30 d., penktadienis

Kokosiniai macaroons

Norėjau konors kokosinio, konors skanaus ir paprasto. Užimė labai mažai laiko ir dar atrodė kaip debesukai skardoj :) Niam niam :D
“I worried he'd hit me in the coconut, so I got into the habit of turning my back to the plate when we had runners on second and third.”
Reikės:
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 100g cukraus
  • 150g kokoso drožlių
  • 50g sviesto
Baltymus plakit iki kol sustandės ir po "biški" pradėkit berti cukrų. Taip plakit kol baltymai taps blizgūs. Kokoso drožles apskrudinkit orkaitėj, tai užtruks apie 10min. Tada kokoso drožles ir lydytą sviestą sumaišykite ir sukrėskite viską į baltymus. Šaukšteliu formuokite norimo dydžio sausainius palikdami tarpus. Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 12min. Na bet vis pažiūrėkit. Atvėsinkit ir skanaukit. :)

Kelis- trick me

Dofko.

Tiramisu tortas

Ir pagaliau. DESERTAS ! Toooks skanus. Riebus? Taip. Labai, bet to vertas. Gamintas jau du kartus ir laukia trečias. Kava. Romas. Mascarpone. Šokoladas. Awesome.
I tried to commit suicide by sticking my head in the oven, but there was a cake in it. 

Reikės:
Padams
  • 300g sviesto
  • 270g miltų
  • 2 a.š. kepimo milt.
  • 300g cukraus
  • 6 kiaušiniai
  • 4 v.š. nesaldintos kakavos
  • 2 v.š. kavos užplikyti 1 v.š. vandens   
 Sulaistymui
  • 100ml atvėsintos stiprios kavos
  •  2 v.š. romo 

Pertepimui
  • 250g mascarponės
  • 560 ml grietinėlės
  • 2 v.š. romo 
 Visus padui skirtus produktus išplakite iki vientisos masės. Padalinkite į dvi lygias dalis ir kepkite 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 30min, tiesiog galit įkišt krapštuką ir jei jis švarus, reiškia iškepė. Receptas skirtas 20cm skersmens formai. Išklokite kepimo popieriumi, kad nekiltų problemų su išėmimu. Visiškai atvėsinkite.

Pertepimui. Išplakite grietinėlę iki standumo. Sudėkite kambario temp. mascarponę ir romą. Viską gerai išsukite ir padėkite į šaldytuvą.

Torto surinkimas.
Padus perpjauti horizontaliai pusiau. Sulaistyti kavos ir romo mišiniu. Tada dėti padą, grietinėlę ir vėl padą...kol galiausiai viską sutepsite. Ant viršutiniio greitinėlės sluoksnio užbarstyti tarkuoto šokolado.

P.S. Antrą kartą dėjau 360g mascarponės ir 420g grietinėlės ir dar įmaišiau kokius 4v.š. cukraus pudros. Skanesnis pastovėjęs bent kokias 6val.

Biffy Clyro- many of horror

Dofkė.

2010 m. balandžio 22 d., ketvirtadienis

Vištiena su grybų padažu

Laabai patiko. Tikrai skanu buvo ir pagaminsite per 30min. Tik padažas nesigavo baltas, kaip paveiksliuky :D Ir dabar berašydama, užsimaniau šitos vištienos. Tikrai gaminsiu dar kartą. 4 asmenims. Porcija 371kcal.
-A Jewish woman had two chickens. One got sick, so the woman made chicken soup out of the other one to help the sick one get well. -Henny Youngman

Reikės:


  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 25g sviesto
  • 4 vištos krūtinėlių (po maždaug 170g)
  • prieskonių
  • 4 laiškinių svogūnų
  • pusė poro
  • 350g pievagrybių
  • 1 v.š. miltų
  • 150 ml. vištienos sultinio
  • 150 ml. neriebios greitinėlės

Vištų krūtinėlės ištrinkite mėgstamais prieskoniais. Keptuvėje 5kaitinti aliejų ir sviestą, kol pradės čirškėti. Sudėkite vištieną į keptuvę ir kepkite apie 3min iš abiejų pusių. Kai įgaus aukso atspalvį, sumažinkite ugnį, uždenkite ir lėtai kepkite apie 10min, apversdami tik vieną kartą. Tuo metu susipjaustykite pievagrybius, svogūnus ir porą. Iškepusią vištieną padėkite į šiltą vietą. Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves. Kepkite ant vidutinės ugnies 4min, kol suminkštės. Įmaišykite miltus ir kepkite dar minutę, paskui supilkite sultinį ir maišant užvirkite. Pavirus 3min, supilkite grietinėlę, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar tiek pat laiko. Šiltą vištieną užpilkite grybų padažu ir tuoj pat patiekit. Skanaus.
Cas Haley- dread head dream
Dofkė.

Bulvių gratin

Bulvių gratin yra įkvėptas prancūziškos virtuvės, tik viskas paprasčiau, bet skonis nenukenčia. Galima valgyti vieną ar patiekti kaip garnyrą. Gaila nuotrauka nėra iš geriausių. Užteks 8 amenims. Porcija 198 kcal.
“A lucky person is someone who plants pebbles and harvests potatoes”
Greek proverb quotes
 


Reikės:
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 v.š. sviesto
  • 2,5 puodeliai pieno
  • 1 kg. bulvių
  • 1 puodelis tarkuoto sūrio
  • mėgstamų prieskonių

Skardą, kurioje kepsite gratini, ištepkite sviestu ir trintais česnakais. Nusilupkite bulves ir supjaustykite gan plonais griežinėliais. Pieną sumaišykite su prieskoniais. Bulves sudėkite į pieną ir pavirkite 8min. Prižiūrėkite, kad pienas "nepabėgtų". Apvirtas bulves su pienu sukrėskite į skardą, apibarstykite sūriu. Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 35min. Skanaus.

Mika-blue eyes

Dofka.

2010 m. balandžio 11 d., sekmadienis

Sūrūs ir saldūs užkandžiai

Atėjo užkandžių metas. Rinkausi tokius, kurie būtų greitai pagaminami ir skanūs. Labai smagiai juos naktį prieš mūsų pietus modeliavau ir tikėjaus, kad gausis žymiai mažiau. Bet nesvarbu kiek jų buvo, svarbu, kad nė vieno neliko :D
Su sūriu ir baziliku
Reikės:
  • 3 mažų lakštų sluoksniuotos tešlos
  • 200- 300g fermentinio sūrio
  • baziliko
Šokoladiniai croissants
Reikės:
3 mažų lakštų sluoksniuotos tešlos
70-100g šokolado

Viskas labai paprasta. Tešlą atšildome, pabarsčius miltais šiektiek ją pakočiojame.
  1. Sūriems: tešlą supajustome kvadratėliais, pabarstome baziliku, įdedame sūrio ir gerai užspaudžiame kraštus.
  2. Saldiems: tešlą supjaustome trikampiais. Šokoladą dedame ant plačiosios trikampio kraštinėsir susukame.
Tada sudedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 15-25min 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj. SKANAUS.

Alicia Keys- through it all

Dofkė.

2010 m. balandžio 9 d., penktadienis

Trinta daržovių sriuba

Na, kad jau Sima davė pradžią tai atėjo ir mano eilė su meniu :] Buvo penki patiekalai, kuriuos vis po biški skelbsiu. Viskas pavyko netgi skaniau nei tikėjaus, matyt dėl to, kad viską darėm su meile ir dideliu malonumu. Aš taip buvau pasiilgus gaminimo. Tokio kur virtuvėj turi praleist kelias valandas ir kurios visiškai neprailgsta, o dar kai šalia Sima su Agne tai iš vis :D Beje AČIŪ Agnei už pagalbą, mano sous chef :*
Soup is to the meal, what the hostesses smile of welcome is to the party. A prelude to the goodness to come.- Louis P. De Gouy, The Soup Book



Reikės:
  • 4 v.š. aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • 5 bulvės
  • 0,5 kg. morkų
  • 2-2,5 l. vištienos sultinio
  • 0,5 poro
  • druskos+ pipirų+mėgiamų prieskonių pagal skonį
Viskas labai paprasta. Susipjaustom daržoves gan smulkiai. Aliejuj apkepinam daržoves, kokias 3-5min. Supilam sultinį ir verdam apie 25min arba tiesiog kol morkos ir bulvės išvirs. Pagardinam prieskoniais ir sutrinam blenderiu. SKANAUS

Mika- blue eyes

Dofkė.

2010 m. balandžio 8 d., ketvirtadienis

Dinner Party

Sima:
Mūsų Dinner party praėjo tobulai ;) (išskyrus tai, kad Moncės nebuvo..) Visi 5 patiekalai buvo neįtikėtinai skanūs. Receptų laukit iš Dofkės ;) Aš niekada nebuvau TIEK prisivalgius.. Omg, galvojau sprogsiu arba gimdysiu :D
(Paukščius ir girliandas pakabinau dieną prieš vakarėlį.)Turbūt dar niekad taip nesimėgavau stalo dengimu ;D Nuo 8 ryto pradėjau ruošt stalą, tubūt 10 kart pertvarkiau viską. Dofkė su Agne atėjo 11val ir pradėjo ruošt maistą. Ačiū Dievui, viską spejom ;D 14val susirinko mergos ir tada valgėm...