2010 m. liepos 30 d., penktadienis

Šokoladinis tortas su šokoladiniu pertepimu,avietėmis ir kokoso drožlėmis

Diena kai su Sima norėjom kažko labai šokoladinio. Nu jau labai labai :D Čia daug šokolado... Nuo karščio varvantis šokoladinis pertepimas... Nuo jo slystančios avietės.. Bet toks,, kurio neatsisakytų nė vienas šokolado mylėtojas.
Put "eat chocolate" at the top of your list of things to do today. That way, at least you'll get one thing done.
Padams:
  • 175g minkšto sviesto
  • 175g cukraus
  • 3 kaiušiniai
  • vanilės ekstrakto
  • 150g miltų + kepimo milt.
  • 30g kakavos
  • 50-100g juodo šokolado
Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi iki vientisos kreminės masės. Tada sumuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės ekstrakto. Gerai išsukite ir palaipsniui pradėkite berti miltus, kakavą. Galiausiai supilkite tirpintą šokoladą. Iš šios masės išeis 2 lakštai 18cm skersmens. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 30min. Visiškai atvėsinkite.

Pertepimui:
  • 200g šokolado
  • 200g kreminio sūrio
  • cukraus pudros
Ištrpinkite šokoladą virš garų vonelės. Palaukite šiek tiek kol pravės, bet dar bus skystas. Sudėkite kreminį sūrį ir pradėkite maišyti iš lėto berdami cukraus pudrą. Vis paragaukite, kad nebūtų per saldu , ir kad nesijaustų sūris. Dėkite į šaldytuvą.

Torto surinkimas :D
Galite padus perpjaut dar horizontaliai, kad gautūsi plonesni, ir kad tortas būtų keturių aukštų (nebūtina).
Taigi ant pagrindo krėskite šokoladinį pertepimą, pridėliokite aviešių, pabarstykite kokosu. Taip kartokite su kiekvienu sluoksniu. Galiausiai aptepkite visą tortą ir puoškite pagal fantaziją ar norus. SKANAUS

Katie Melua- happy place

Dofkė su Sima.

2010 m. liepos 20 d., antradienis

Varškės spurgos su šokoladiniu įdaru

 Kaime keptos spurgos. Labai greitai pasišalinusios nuo stalo :D Visos trys darėm nedideles spurgas, kad kuo greičiau iškeptų, nes tup metu už lango buvo +34 C. Kaip visada- tinkamas oras virtuvėj :D Labai skanu, kai prakandus spurga, viduje randi skystą šokoladą....mmm...
“Forget love, I'd rather fall in chocolate”
Reikės:
  • 400g varškės
  • 10-14 v.š. cukraus
  • vanilės ekstrakto
  • 2 kaišiniai
  • 400g miltų
  • 1 a.š. kep.milt.
  • 60g šokolado
Kiaušinius išsukti su cukrumi, esencija. Sukrėsti varškę ir viską maišyti iki vientisos masės. Iš lėto berti miltus ir minkyti tol, kol beveik nebelips prie rankų ir bs įmanoma formuoti rutuliukus. Susmulkinti šokoladą ir į spurgytės vidų įspausti jo gabalėlį. Įkaitinti aliejų, to patikrinimui galite įmesti gabalėlį bulvės ir sako, kad spurgos ne tiek prisigers aliejaus. Virti spurgas laiejuje ant sipnos ugnies apie 5min. arba kol pasidarys tamsiai auksinės. Dėti ant popierinio rankšluosčio, kad įsigertų reibalų perteklius. Skanaus:)

Sade-babyfather

Dofkė su pagalbininkėm Sima ir babulka :D

2010 m. liepos 13 d., antradienis

Mėtiniai ledai su šokolado gabaliukais

Per tokius karščius daugiau nieko ir nesinori. Tik ledų. Tik vandens. Šitie nuostabūs. Šviežios mėtos + šokoladas. Valgėm pusryčiams. Pietums. Vakarienei. Manau gaminsiu tikrai dar kartą, kai tik pasitaikys mėtų krūmas po ranka :D Prisiskynėm saujas ir prikišusios nosim traukėm tą aromatą į save. Gėris :)
“You scream, I scream, we all scream for ice cream”
Reikės:
  • 1 puod. pieno
  • 350 ml grietinėlės
  • 2 kaiušinių tryniai
  • 1-2 puod. šviežių mėtų
  • 100-150g cukraus
  • 100g šokolado
  • vanilės esencijos

Į puodą supilkite pieną ir cukrų. Kaitinkite, bet reiktų išjungt prieš pat pradedant jam virti. Įmaišykite kaiušinių trynius ir dar šiek tiek pakaitinkite maišydami. Nuėmę nuo ugnies sudėkite mėtų lapus ir laikykite 2-4val. uždengtame puode. Per tą laiką susimulkinkite šokoladą. Galiausiai iš puodo ištraukite mėtų lapus. Supilkite greitinėlę, šokoladą, vanilę. Viską gerai išplakite ir dėkite į šaldymo kamerą. Maišyti reikia kas pusvalandį nuo kraštų. Mažiausiai 6 kartus. Arba tiesiog naudokite ledų aparatą. Skanaus.

 
P.S. aš dar į ledus prismulkinau mėtų lapelių, nes norėjau ryškesnio skonio. Jei norite žalių ledų, teks naudot maistinius dažus.

Mike Snow- animal
Dofkė.

2010 m. liepos 6 d., antradienis

Pertepti sūrio blyneliai

"The laziest man I ever met put popcorn in his pancakes so they would turn over by themselves" W. C. Fields
 
Visai smagu būtų pabūt tuo laziest man, argi ne? ;D Šiandien mano pietūs buvo tokie. Norėjau blynų. Bet nesaldžių. Taigi sumasčiau juos gaminti su sūriu. Ir papildomai dar kaikuriuos pertepti lydytu sūreliu..Yummy baby :] Taip taip, galbūt jie nepakliūna į tą vasaros patiekalų sąrašą, kuris žada, kad valgant juos ant tavęs maudomas atrodys tobulai. Bet... Mažai man rūpi. Mažai. Labai mažai būnu su maudomu. Ir skanauju šiuos blynus be jokioų dvejonių.

 
Reikės:
  • 120g miltų
  • 150ml pieno
  • 3 kaiušiniai
  • 1 a.š. kepimo milt.
  • 1 a.š. aliejaus
  • 1/2 puoduko tarkuoto sūrio
  • druskos + pipirų + baziliko
  • lydyto sūrelio

 
Į indą sumušti kiaušinius ir gerai išplakti. Supilti pieną ir toliau maišyti. Maišant iš lėto suberti birius produktus, kol masė taps vienalytė ir be gumulėlių. Sudėti tarkuotą sūrį ir aliejų. Išmaišyti. Kepti įkaitintoj keptuvėj. Apversti tada, kai pamatysite, kad ant blyno viršaus matosi burbuliukai ;D
Išketus blynus patepti lydytu sūreliu ir apibarstyti baziliku. Skanaus.

 
Marina- obsessions

 
Dofkė.