2011 m. birželio 5 d., sekmadienis

Tartaletės su kokosiniu kremu ir šokoladiniu glaistu

Kažkokią dieną su Sima norėjom ko nors skanaus. Labai skanaus. Kalbėjom kalbėjom ir iš visų abiejų minčių man gimė idėja- tartaletės, kokosinis kremas ir dar aplietas šokoladu. Teko tik susitikt ir pradėt gamint. Labai nuostabus derinys tas kokosas su šokoladu. Ir šįkart labai sotus. Dar labiau praskaidrins vakarą su draugais, mūsų atveju, mūsų vakarą žiūrint serialą :] Šiuo metu irgi to reiktų, bet kas piešia augalus, o kas juos renka pelkėse. Yeah, that's us.
 
When baking, follow directions. When cooking, go by your own taste. ~Laiko Bahrs
Reikės:

Pagrindui
  • 60g cukraus
  • 60g sviesto
  • 1 trynys
  • 90-110g miltų
Cukrų išsukti su tryniu. Įmaišyti kambario temperatūros sviestą ir maišyti iki vientisos masės. Iš lėto berti miltus vis minkant tešlą, kol nebelips prie rankų. Pasiruošti 4 formeles 10cm skersmens, į jas pirštais įspausti tešlą, tai lengviau nei kočioti ir atitaikyti formą. Subadyti šakute. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 10-15min. Atvėsinti.
 
Kokosiniam kremui
  • 250ml +40ml pieno
  • 65g cukraus
  • vanilės esencijos
  • 1,2 v.š. miltų
  • 4 tryniai
  • 50-70g kokoso drožlių
 Puode storu dugnu užviriname 250ml pieno su cukrumi. Kitame inde sumaišome likusį pieną su miltais. Į šiltą pieno masę supilame pieno/miltų masę ir kaitiname,kol pradeda tirštėti. Tada po vieną dedame trynius nenustojant maišyti. Maišome ant mažos ugnies porą min. Nuėmę nuo ugnies pagardiname vanile ir kokosu. Atvėsiname.

Šokoladiniui glaistui
  • 100g šokolado
  • 30g sviesto
  • 2v.š. pieno
Viską sudedame ir maišome puode virš garų vonelės, kol išsilydis šokoladas ir masė taps vienalyte.

Į tartaletę dedame ketvirtadalį kremo, apliejame šokoladu, papuošiame, arba jei jau neturim labai kantrybės, ragaujam. Patarčiau dar bent pusvalandį palaikyti šaldytuve. Skanaujame, puikiai tiks prie didelio puodelio latte ar taurės vyno. SKANAUS

Maroon 5- give a little more

Dofkė.