2011 m. liepos 5 d., antradienis

Margas kepalėlis

Už lango vėl lyja. Va tau vasara :] Ruošiames į Druskininkus. Reikia mūsų stiliaus poilsio. Juokas, kablai, masažas, miegas, pasivaiksčiojimai, vynas, bliuzonai. Eh...
 Reikės:
  • 110 g sviesto
  • 1 3/4 puod. miltų
  • 1 a.š. kepimo milt.
  • 1 puod. cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • vanilės esencijos
  • 3/4 puod. kefyro
  • 4 v.š. vandens
  • 1/4 puod. kakavos
Kambario temp. sviestą išsukti su cukrumi ir vanile. Po vieną, vis pamaišant įmušti kiaušinius, maišyti iki vienalytės masės. Supilti kefyrą. Iš lėto berti miltus ir maišyti, kol neliks sausų miltų. Masę padalinti į dvi dalis. Puodelyje sumaišyti kakavą su vandeniu, turi nelikti gumuliukų, ir sumaišyti su puse tešlos. Į pailgą kepalėlio formą krėsti šviesios tešlos, tada kakavinės, dugnas turi pasidalinti į keturias skirtingų spalvų dalis. Taip sluoksniuoti šaškių lentos principu, kol pasibaigs tešla. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 40- 50min. Skanaus.

Oh land- white nights

P.S. dar į kakavinę masę įmaišiau smulkių šokolado gabaliukų. Labai patiko kepalėlio konsistencija, nemaniau, kad kefyras taip jį... pagerins :]

Dofkė.

2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Tortas su varškės kremu ir mėlynėmis

Beveik mėnesis nuo paskutinio įrašo, kažkoks apsileidimas, nepaisant to, kad jau atostogaujam. Pagaliau. Ir by the way, jau liepa, o aš dar tik apsiprantu su mintim, kad nu "jau", jau reik ilsėtis. Kolkas norisi tik color-block'int, bet deja ne visad išeina. Na gerai išeina, bet ne su rūbais, o su vaisiais, čia tau raudona (braškės) + oranžinė (persikai) + geltona (bananai). Nu ir va. Tortas. Improvizuotas, bet pasisekęs.


As a child my family's menu consisted of two choices: take it or leave it. ~Buddy Hackett

Reikės

Padams:
  • 130 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 4 kaiušiniai
  • 150 ml pieno
  • 250 g miltų
  • 1 a.š. kepimo milt.
  • 2 v.š. kakavos

Varškės kremui:
  • 200 g grietinės
  • 30-50 ml pieno
  • 200 g varškės
  • 3-5 v.š. cukraus
  • vanilės
 Mėlynių masė:
  • 2 puodukai šaldytų mėlynių
  • 1-3 v.š. cukraus
  • 2 v.š. krakmolo
Sulaistymui:
  • 1/4 puoduko mėlynių sulčių
  • 3 v.š. vandens

Dekoravimui:
  • braškės
  • 60 g juodo šokolado
  • 30 g sviesto
  • 1 v.š. pieno

1. Pirmiausia išsikepsim padus. Kambario temp. sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius vis maišant, kol masė taps vienalytė. Atsargiai supilame pieną, masė skysta, bet viską maišome ir iš lėto beriame birius produktus. Nustojame maišyti iškart kai nebelieka sausų miltų. Tešlą padaliname į tris dalis. Kepame 24cm skersmens formoje, išklotoje kepimo popieriumi. 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 25-30min.

2. Pasiruoškime kremą. Varškę gerai pertrinti, kad taptų kreminė. Tada įmaišyti grietinę, pieną, cukrų ir vanilę. Maišome, kol ištirpsta cukrus.

3. Šaldytas uogas suberiame į puodą storu dugnų, užpilame cukrumi, įdedamą krakmolo ir kaitiname ant lėtos ugnies, kol siek tiek sutirštės iš mėlynių išsiskyrusios sultys.

4. Surenkame tortą. Ant padėklo dedame vieną padą, jį sulaistome sultimis, tada seka kremo eilė, tolygiai paskirstome puse kremo, o ant viršaus krečiame puse mėlynių masės. Vėl dedame padą, jį sulaistome ir toliau aptepame likusiu kremu ir paskirstome uogas. Paskutinį padą sulaistome. Dedame į šaldytuvą porai valandų.

5. Per tą laiką pasiruošiame šokoladinį glajų. Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą su pienu ir sviestu.

6. Ant pastovėjusio torto mentele paskirstome glajų ir dekoruojame kuo tik norime,  šiuo atveju, pirmosiomis braškėmis.
 Skanaus :]

Coldplay- every teardrop is a waterfall

Dofkė.