2012 m. spalio 25 d., ketvirtadienis

Rudeninės daržovės ir...


Oh...ilgą laiką jokių žinių. Jokių įrašų. Nieko. Tik tyla. Atpratau tai daryti. Nors ir labai ilgėjaus. Tikiuos pavyks pasitaisyti. Į virtuvę puolu dažniausiai tik kokiam pusvalandžiui, kad turėčiau kuo pasilepint besėdint prie įvairių paskaitų, ar kai reikia palepinti kitus. Kadangi atėjo tasai auksinis+pilkokas ruduo, bandysiu dažniau šildytis prie orkaitės. Nauja muzika rudeniui, reik ir man pradėt čia iš naujo. Ir tikiuos tik geriau. Taigi antrai pradžiai with a baby steps. Labai paprastas receptas greitiems pietums, šilta, skanu, komfortiška.
 
I like to pick my own vegetables
 
 
 Reikės:
  • Kalafijoro
  • Cukinijos
  • Česnako
  • druskos
  • pipirų
  • kario
  • provanso žolelių
  • čili
  • 3 v.š. aliejaus
Nuplautas daržoves susmulkinam. Kalafijorą palaužom, cukiniją papjaustom. Kitame inde supilame aliejų ir į jį metame po žiupsnelį prieskonių. Nepamirštame nulupti ir išspausti kelių česnako skiltelių. Iškart pajusite skirtumą. Dideliame inde sudėtas daržoves apipilame prieskonių mišiniu, kuris dabar lyg žolelių pasta. Ir gerai pakratome, pamaišome, pajudiname. Make them dance in the bowl. Dedama į skardą, kuri išklota kepimo popieriumi. Gražiai paskirstome ir dedame į iki 180 C laipnsių įkaitintą orkaitę. Kepame 20-30min. Kol gražiai apskrus. Patiekiame šiltai, o dar geriau - apibarstome tarkuotu sūriu.
P.S. skanavau su paprastai skaniu sumuštiniu. Tačiau sumuštinyje dominavo kumpis ir pomidorų džemas, kurio receptą tikrai įkelsiu. Skanaus.

The killers- the way it was

Dofkė.

4 komentarai: