2011 m. balandžio 22 d., penktadienis

Kokosinis tortas

 Šimtasis įrašas. Su tortu.

Reikės:

     Kokosiniui kremui
  • 250ml+ 40ml pieno
  • 65g cukraus
  • vanilės esencijos
  • 1,3 v.š. miltų
  • 4 tryniai
  • 50g kokoso drožlių
    Padams
  • 150g miltų
  • 1 a.š. kepimo milt.
  • 6 baltymai
  • 4 tryniai
  • 47ml vandens
  • 160g cukraus
  • 40ml pieno
   Šokoladiniui kremui
  • 70g juodo šokolado
  • 1 v.š. grietinės
  • 30g sviesto
  Papuošimui
  • kokoso
  • 170ml grietinėlės
  • 1 v.š. cukraus
   Sulaistymui
  • 3v.š. romo
  • 70ml vandens
  • 50g cukraus pudros
 Pirmiausia išsikepame padus. Trynius su vandeniu, pienu ir cukrumi plakame, kol masė tampa balkšva. Kitame inde išplakame baltymus iki standžių putų. Į trynių masę įmaišome miltus. Galiausiai atsargiai įmaišom puse baltymų, kol gerai įsimaišys. Likusią baltymų dalį įmaišyti iš lėto ir kad nedingtų visas baltymuose esantis oras. Kepimo popieriumi išklojame 3 kepimo formas 24cm skersmens. Kepame iki 180 C įkaitintoj orkaitėj 30-40min. Atvėsiname.

  Kokosinis kremas reikalaus maišymo šluotele. Puode storu dugnu užviriname 250ml pieno su cukrumi. Kitame inde sumaišome likusį pieną su miltais. Į šiltą pieno masę supilame pieno/miltų masę ir kaitiname,kol pradeda tirštėti. Tada po vieną dedame trynius nenustojant maišyti. Maišome ant mažos ugnies porą min. Nuėmę nuo ugnies pagardiname vanile ir kokosu. Dedame atvėsti

  Šokoladinis kremas paprasčiausias darbas. Tiesiog sviestą, šokoladą ir grietinę maišome virš garų vonelės, kol masė taps vienalytė. Atvėsiname.

Sirupą sulaistymui pasigaminame labai paprastai,tiesiog išmaišome viską, kad ištirptų cukraus pudra.

Grietinėlę išsiplakame kelias valandas prieš tiekiant tortą.
 Torto surinkimas.
Ant apgrindo dedame pirmąjį padą, jį sulaistome sirupu ir ant jo tepame pusę kokosinio kremo, tada dedame antrąjį padą, sulaistome sirupu, tepame šokoladinį kremą ir likusį kokosinį kremą. Uždedame paskutinį padą ir sulaistome sirupu. Palaikome šaldytuve. Prieš tiekiant aptepame grietinėle ir apibarstome kokoso drožlėmis. Skanaus.

P.S. minkšti padai labai gerai įsigeria sirupu, kokosinį kremą paįvairina šokoladinis sluoksnis.

Fiine frenzy- the world without

Dofkė.

4 komentarai: