2010 m. lapkričio 26 d., penktadienis

Rududu pyragas

 Seniai keptas pyragas. Improvizuota su likusiu Rududu, likusiu nuo sausainių darytų Justei :] Labai skanus gavosi, toks rudeninis, dar nešiausi pas Simą, valgėm šiltą ir jos mamai patiko :D Sakė labai prabangus :D Oh... Penktadienio vakaras, su kavyte po ranka ir pagaliau šiokiu tokiu pabąlusiu vaizdeliu užu lango :) Pasiilgau sniego, nors šaltis man nepatinka, bet dėl sniego pakentėsiu :P Laukiu Kalėdų... Kalbant apie jas, šiandien mačiau Kalėdų Senelį, wyhoo :D
 I wish we could put up some of the Christmas spirit in jars and open a jar of it every month.  ~Harlan Miller  
Reikės:
  • 300g miltų
  • 240g sviesto
  • 16 v.š. Rududu
  • 4 kiaušiniai
  • 100-200g cukraus
  • kepimo miltelių 
Kiaušinius išsukame su cukrumi. Kitame dubenyje ištirpiname sviestą ir bandome išsukti su Rududu iki vienalytės masės. Į gautą masę supilame kiaušinių/ cukraus masę. Bemaišant beriame miltus, kol nelieka sausų miltų, nepermaišom. Tešlą krečiame į kepimo popierium išklotą 24cm kepimo skardą. Kepame 180 C įkaitintoj orkaitėj 30-40min arba kol patikrinus tešla nebelips prie krapštuko. Skanaus :)

P.S. nepersistenkit su cukrumi, visgi čia yra Rududu.

James Blunt-  heart of gold

Dofkė.

21 komentaras:

  1. Oj, kaip megstu rududu, o sis pyragas jauciu turejo buti labai skanus :P

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. man isejo labai skanus,aciu uz receptuka :)

      Panaikinti
  2. Būtinai išbandyk tada,tikrai patiks Rududu mėgėjai :]

    AtsakytiPanaikinti
  3. o del ko nepermaisyti, kai suberiam miltus?

    AtsakytiPanaikinti
  4. čia ta prasme,kad per daug nemaišyt,nes paskui neiškils visai ir bus kietesnis....

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nuostabu, pyragas jau baigia ataušti, labai lengvas receptas ir labai geras rezultatas :)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. nudžiugino perskaičius, skanaukit :]]

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš kepiau keksiukus - apie 20 min. TOBULA! :) Iš pusės kiekio ingredientų gaunasi 12 tobulų keksiukų :) Iki šiol mano mėgiamiausi buvo su paprastu kondensuotu pienu, bet dabar jau net nebežinau... :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. jau kepu! :D tikiuosi bus puikiai!...as dar plius idejau smulkintu juodojo sokolado gabaliuku, jeigu netycia butu per saldu...:D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Super bandykit visi , labai skanus pyragas

    AtsakytiPanaikinti
  10. Laaaabai skanus,tik man puresnis gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. kiek reikia kepimo miltelu deti????

    AtsakytiPanaikinti
  12. tikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!

    ______________________________
    PLASTIKINIAI LANGAI
    kvepalai

    AtsakytiPanaikinti
  13. O kepant šį pyragą, soda nugesinta grietinėje vietoje kepimo miltelių, tinka?

    AtsakytiPanaikinti
  14. mėginu ir aš kepti šį pyragą.man 16 v. š. išėjo visa skardinė rududu. Perskaičius receptuką, labai panašu į šokoladainį. Žiūrėsim žiūrėsim kaip čia gausis. Labai tikiuosi, kad gausis ;) Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  15. tikrai skanūs keksiukai!!!!! Ačiū!!! Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai puikiai pavyko. Būtinai gaminsiu ir ateityje ;) ačiū, kad dalinatės nuostabiais receptais

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tobulas pavadinimas, tobulas ir šis receptas!

    AtsakytiPanaikinti