My face looks like a wedding-cake left out in the rain
Reikės
Padams:
- 250g sviesto
- 400g cukraus
- 400g miltų
- 4 kiaušiniai
- 80g kakavos
- 350ml pieno
- 4 v.š. stiprios kavos
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š. kepimo milt.
Kremui:
- 380g mascarponės
- 190g kreminio sūrio
- 1 skardinė Rududu
- 2 v.š. romo
- 3 v.š. kavos
Šokoladiniui viršui:
- 100g juodo šokolado
- 50-70g sviesto
- 2 v.š. grietinės
Pasiruoškite kremą. Kambarios temp. Rududu išsukite su mascarpone ir kreminiu sūriu. Supilkite šiek tiek atvėsusią kavą ir romą. Išsukite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą, ar kur toliau nuo savęs, kad nesinorėtų vis kišt ten pirštų.
Dabar surinksime tortą. Padai jau turėtų būt ataušę. Juos reikia perpjauti horizantaliai, kad gautųme keturis vnt. Juos sulaistykite puse puoduko tirpios kavos. Tada viskas paprasta: padas, ant jo tepam kremo ir t.t. iki pat viršaus. Pasilikite kremo tiek, kad užtektų aptept kraštams ir pastatykite kur vėsiau. Per tą laiką šokoladą statome virš karšto vandens vonelės ir lydome kartu su grietine ir sviestu, kol bus vienalytė, blizganti masė. Per tą laiką kol ji atvės, aptepame tortą. Visą. Viršų. Kraštus. Išlyginame kiek pavyks. Ant viršaus pilame šokoladą ir su mentele bebraukiant, šiek tiek leidžiame nutekėti. Viskas. Žinoma, po kokios paros jis būna žymiai skanesnis. Skanaus.
P.S. Na jau labai labai. Aišku, saldus, juk rududu, bet yummy yummy for ur tummy. Viršų "puošiau" primityviai, bet lengvai ir gražiai atrodė, tiesiog su arbatinio šaukštelio apačia tapšnojau per tortą vis pasukdama, taip atsirado "spygliai". Viską darau iškart ant padėklo, tai kad neištepčiau visko apink, prieš tepant, po apačia pridėlioju skiautelių kepimo popieriaus, tik pakrasčiais torto, kad lengvai ištraukčiau.
Robyn- indestructible
Dofkė.
nu bet koks gražus, nu bet koks tobulas, nu bet koks super super
AtsakytiPanaikintiAtrodo puikiai, gaila, kad neleidai i vidu zvilgtelt :D
AtsakytiPanaikintiuoj,Dalia,kaip malonu tokias pgyras girdėt :P
AtsakytiPanaikintiNeringa, man ir gaila,kad nepavyko parodyt vidaus,tiesiog visi buvo eilė prie torto su lėkštutėm,negalėjau nuvyt visų,nes ne mano gimtadienis ;D
Tortas buvo nerealus!
AtsakytiPanaikintikvailas klausimas pasirodys toms, kurios gamina, bet kas tas kreminis suris?
AtsakytiPanaikintiVat ir man tas pats klausimas iskilo...
PanaikintiNuostabus!!!
AtsakytiPanaikintitaigi labai noriu iskepti velykom, bet kas tas KREMINIS SURIS ?????? cia tas philadelphia?
AtsakytiPanaikintitikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!
AtsakytiPanaikinti______________________________
PLASTIKINIAI LANGAI
kvepalai
Taip tai philadelphia kreminis suris :)
AtsakytiPanaikintiO be kavos gerai gautųsi tortukas nes šeimoj niekas nemėgsta jos ????
AtsakytiPanaikintizinoma, kad gausis. jei butu pertirstas, idekit tiek pt virint atvesusio vandens.
AtsakytiPanaikintiKuom galima pakeisti Rududu! manau kad kazi ar pas mus yra pirkti kazko panasaus... Ir kava dedasi kokia
AtsakytiPanaikintirududu galima pasidaryti paciam,pavirkit kondensuoto pieno skardine apie 2 valandas ir bus jums rudududu..;)
AtsakytiPanaikintiSveiki kaip su ta kava i biskvita ir i krema? Jus uzkaiciat su vandeniu? Ar kaip koks santykis vandens? Ar pupeles tiesiog dedat?
AtsakytiPanaikinti