2011 m. liepos 5 d., antradienis

Margas kepalėlis

Už lango vėl lyja. Va tau vasara :] Ruošiames į Druskininkus. Reikia mūsų stiliaus poilsio. Juokas, kablai, masažas, miegas, pasivaiksčiojimai, vynas, bliuzonai. Eh...
 Reikės:
  • 110 g sviesto
  • 1 3/4 puod. miltų
  • 1 a.š. kepimo milt.
  • 1 puod. cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • vanilės esencijos
  • 3/4 puod. kefyro
  • 4 v.š. vandens
  • 1/4 puod. kakavos
Kambario temp. sviestą išsukti su cukrumi ir vanile. Po vieną, vis pamaišant įmušti kiaušinius, maišyti iki vienalytės masės. Supilti kefyrą. Iš lėto berti miltus ir maišyti, kol neliks sausų miltų. Masę padalinti į dvi dalis. Puodelyje sumaišyti kakavą su vandeniu, turi nelikti gumuliukų, ir sumaišyti su puse tešlos. Į pailgą kepalėlio formą krėsti šviesios tešlos, tada kakavinės, dugnas turi pasidalinti į keturias skirtingų spalvų dalis. Taip sluoksniuoti šaškių lentos principu, kol pasibaigs tešla. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 40- 50min. Skanaus.

Oh land- white nights

P.S. dar į kakavinę masę įmaišiau smulkių šokolado gabaliukų. Labai patiko kepalėlio konsistencija, nemaniau, kad kefyras taip jį... pagerins :]

Dofkė.

2 komentarai: