2011 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis

Tortas su karamelizuotais bananais

Gimtadienio dovana sau. O jai įkvėpimo buvo nulis. Visiškai nežinojau ko noriu. "Kažko naujo, nebandyto, skanaus..." . Mhm. Ėjau savo mylima ir patikima linkme šokoladas+ bananai.

Few women admit their age. Few men act their age.

 Reikės:

  Padams
  • 60g juodojo šokolado
  • 1/2 ouod. kakavos
  • 1/2 puod. verdančio vandens
  • 6 v.š. sviesto
  • 1,5 puod. cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 puod. pasukų
  • 1 1/4 puod. miltų
  • 1 a.š. kepimo milt.
  • žiupsnelis druskos
Bananų sluoksniui
  • 3-4 bananai
  • 1/2 puod. sviesto
  • 4 v.š. sviesto
  • 1 v.š. romo
Grietinėlės varškės kremas
  • 360g varškės
  • 400ml plakamosios grietinėlės
  • cukraus pudros
  • 1 v.š. pieno
  • 1 v.š. grietinės
  • vanilės esencijos

Pirmiausia išsikepsime padus tortui. Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą ir sviestą iki vienalytės masės. Leidžiame masei šiek tiek pravėsti. Įmaišome pasukas, kakavą ir vandenį. Paliekame masę ataušti. Įmušame kiaušinius ir įmaišome likusius birius produktus. Padaliname masę į tris lygias dalis ir sukrėčiame į 24cm skersmens kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 20-30min arba kol ištraukus krapštuką, jis liks švarus. Atvėsiname ant grotelių.


Dabar nuodėmingoji dalis-buvo žiauriai sunku susilaikyti prieš karamelizuotus bananus. Bananus supjaustome griežinėliais arba kaip jums norisi. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir į jį dedame bananus. Apibarstome cukrumi ir maišome, kol jis ištirps ir šiek tiek masė aptirštės ir karamelizuosis. Galiausiai įpilame romo, dar šiek tiek pakaitinam ir nuimam nuo ugnies, kad jie visiškai atvėstu.


Pirmiausia perstriname varškę su pienu ir grietine iki vientisos kreminės masės. Įmaišome vanilės. Padedame į šalį. Dabar išplakame grietinėlę iki standumo. Ją lėtais judesiais, bet greitai įmaišomoe į pertrintą varškę, kol masė taps vienalytė ir puri. Dedame į šaldytuvą atvėsti.
 Torto surinkimas.
Ant padėklo dedame padą, krečiame trešdalį varškės masės, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dedame karamleizuotus bananus ir vėl uždengiame šokoladiniu padu. Tai kartojame vėl, galiausiai visą tortą aptepame kremu. Puošiame kaip norime. Aš šiuo atveju tiesiog apipyliau šokoladu. Skanaus:]

P.S. nu jau labai patiko bananų masė, dar ne kartą ją naudosiu.

Cuninlynguists- sunrise

Dofkė.

3 komentarai:

  1. O ką reiškia "Padaliname masę į tris lygias dalis ir sukrėčiame į 24cm skersmens kepimo formą..." ? Tai reikia padalinti į tris dalis ir sudėt tą masę kaip? Vieną ant kitos..? ;DD Aš čia tokia nepatyrus kepėja :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. nes,tiesiog sudėt kiekvieną masės dalį į kitą skardą, taigi 1/3 tešlos į vieną kepimo formą :]

    AtsakytiPanaikinti
  3. tikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!

    ______________________________
    PLASTIKINIAI LANGAI
    kvepalai

    AtsakytiPanaikinti