2009 m. birželio 7 d., sekmadienis

Rabarbarų pyragas

Lyja.Lynoja.Lašnoja.

Su pirmuoju įrašu. Buvom mūsų Maximoj, pirkom riešutų ir sviesto itin pigaus :D Šia nuostabia pirmojo įrašo proga sugalvojom pasipuošt, nes neturim daugiau kur :D Kepėm rabarbarų pyragą, kuris mums labai patiko ir tai jau antrasis bandymas, kuris tikrai buvo geresnis. Rabarbarai nuostabiai dera su riešutų trupiniais/plutele (crust), mes nežinom kaip tai įvardinti :D Užtenka.Pradedam su foto ir receptu.

Rabarbarų pyragas

Tešlai reikės:
  • 100g sviesto

  • 150g miltų

  • 0,5 v.š. grietinės

  • žiupsnelis druskos


Įdarui:
  • 500g rabarbarų

  • 3 v.š. cukraus

  • 2 v.š. krakmolo


Riešutų trupiniams/pluteliai (crust):
  • 85g miltų

  • 50g cukraus

  • 1 a.š. cinamono

  • 50g riešutų

  • 50g sviesto
Išsilydom sviestą,į ištirpintą sviestą dedam miltus,grietinę ir druską.Viską išminkom rankomis ir maišeliu ;D Padedam į šalį.

Nulupam ir supjaustom rabarbarus,dubenyje išmaišom kartu su cukrum ir krakmolu.
Sutraiškius riešutus, visus crust komponentus sumaišome (reiktų palaukti kol sviestas taps minkštesnis).
Tešlą kočiojame tarp kepimo popieriaus lapų, nes patogiau perkelti škepimo formą.


Įdėjus tešlą į formą, sudėti rabarbarus ir apibarstyti crust.

Kepam 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40min.






Na va mūsų tobulasis :D



















VALGĖM Mamukas Dofkė Simukas

1 komentaras: