2009 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

I'm carving pumpkins. It's almost Halloween.

Sima:
UHHH.. Šeštadienį Halloweenas.. Mano mėgstamiausia šventė... Omg, kaip as myliu Halloweeną.
tai va. O kaip Halloweenas be moliūgu..?
Kaip mane nervina, kad dauguma lietuviškų moliūgų kreivi, šleivi ir baisūs.. Reik nemažai po turgus pavaikščiot, kad rastum normalų.. Šiais metais mūsų moliūgai ne itin patrauklūs, bet užtai gražiai išpjaustėm. ;D
Čia pateiksiu keletą patarimų apie moliūgų pjaustymą, kadangi pati jau galiu didžiuotis nemenka patirtim ;D
Šiemet su broluku išpjaustėm 2 (tiksliau 2,3 xD).
1. Moliūgo viršuj nusipieškit apskritimą ir truputį pakreipę peilį į vidų išpjaukit(negalima pjaut stačiu kampu, nes kris i vidų arba neišsiims normaliai.). Nuėmę viršų nupjaukit minkštimą. (kad poto būtų lengviau tiksliai atitaikyt viršutinės dalies vietą galit truputį įpjaut ar kažkaip kitaip pasidaryt žymą..)
2. Iš vidaus išimkit visą minkštimą ir šaukstu gerai nugramdykit vidines sienas. (galit is minkštimo išrinkt sėklas ir sudidžiovint arba išsikept(keptų sėklų receptą idėsiu netrukus.))
3. Tada, susigalvoję kokio norit veido, markeriu ar flomasteriu nusipieškit jį ant moliūgo.


4. Kadangi Lietuvoje nėra specialių peiliukų moliūgams, rinkitės kuo mažesnius, siauresnius peilius pjaustymui. ir pradėkit pjaustyt ;). išpjaustę, pvz akis nupjaukite (nemoku paaiškint normaliai, tai įdėsiu fotkę) matoma vidinę moliūgo dalį.







5. Įdėkite atitinkamo dydžio uždegtą žvakutę, Po kiek laiko moliūgo viršuje, nuėmę viršutinę dalį ,pamatysit, kad nuo liepsnos pajuodavo "lubos". (dažniausiai ir degėsių kvapas jaučias ;D). tada toje vietoje pradurkit skylę karščiui išeiti arba pritvirtinkit folijos ;)






1 komentaras: