2009 m. spalio 5 d., pirmadienis

Raudonųjų agrastų pyragas

Užsilikęs receptas nuo vasaros, kai abi su Sima neturėjom ką veikt ir norėjom pyrago. Sima kaip tik buvo iš dieduko parsivežus agrastų, o aš suradus receptą.
Reikės:
  • 2 puodeliai agrastų
  • 0,75 puodelio cukraus
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 2 a.š. cinamono
  • žiupsnelis druskos
  • 0,5 puodelio tirpinto sviesto
  • 1,75 puodelio miltų
  • 0,33 puodelio grietinės
  • 1 kiaušinis + 1 trynys
Trupiniams:
  • 1 puodelis miltų
  • 1 a.š. kepimo milt.
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 6 v.š. suminkštėjusio sviesto

Nuskabius nereikalingas agrastų dalis, juo sumaišyti su kukurūzų krakmolu ir 1/3 puoduko cukraus.

Dubenyje sumaišyti cinamoną, miltus, likusį cukrų, druską ir sviestą. Kitame dubenyje išplakti grietinę, kiaušinį ir trynį. Skystą masę iš lėto įmaišyti į sausų prduktų masę. Galiausiai sudėkit agrastus ir atsargiai išmaišykit.

Trupiniams visus skirtus produktus sutrinkite pirštais arba šakute, kol gausis stamboki trupiniai.

Kepimo formą patepkite sviestu, sudėkite agrastų- tešlos masę, ant viršaus tolygiai paskirstykit trupinius. Kepti 160 C kaipnių įkaitintoj orkaitėj apie 50min. SKANAUS.

P.S. tikrai skanus pyragas, manau gaminsim kitą vasarą dar kartą. Vietoj kukurūzų krakmolo galit naudot įprastą krakmolą, o cukraus dalį pakeisti ruduoju cukrumi.

Pointer sisters- I'm so excited

Dofkė su Sima.

4 komentarai:

  1. Trupiniams sviestą geriau palaikyti šaldiklyje 30 min., o paskui jį sutarkuoti per burokinę tarką ir sumaišyti su likusiais produktais :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai labai geras patarimas, darau ir taip, bet dažnai betarkuojant pradeda tirpt sviestas ir trupiniai nebebūna tokie traškūs :]

    AtsakytiPanaikinti
  3. tikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!

    ______________________________
    PLASTIKINIAI LANGAI
    kvepalai

    AtsakytiPanaikinti