Reikės:
- 2 puodeliai agrastų
- 0,75 puodelio cukraus
- 2 v.š. kukurūzų krakmolo
- 2 a.š. cinamono
- žiupsnelis druskos
- 0,5 puodelio tirpinto sviesto
- 1,75 puodelio miltų
- 0,33 puodelio grietinės
- 1 kiaušinis + 1 trynys
- 1 puodelis miltų
- 1 a.š. kepimo milt.
- 0,5 puodelio cukraus
- 6 v.š. suminkštėjusio sviesto
Nuskabius nereikalingas agrastų dalis, juo sumaišyti su kukurūzų krakmolu ir 1/3 puoduko cukraus.
Dubenyje sumaišyti cinamoną, miltus, likusį cukrų, druską ir sviestą. Kitame dubenyje išplakti grietinę, kiaušinį ir trynį. Skystą masę iš lėto įmaišyti į sausų prduktų masę. Galiausiai sudėkit agrastus ir atsargiai išmaišykit.
Trupiniams visus skirtus produktus sutrinkite pirštais arba šakute, kol gausis stamboki trupiniai.
Kepimo formą patepkite sviestu, sudėkite agrastų- tešlos masę, ant viršaus tolygiai paskirstykit trupinius. Kepti 160 C kaipnių įkaitintoj orkaitėj apie 50min. SKANAUS.
P.S. tikrai skanus pyragas, manau gaminsim kitą vasarą dar kartą. Vietoj kukurūzų krakmolo galit naudot įprastą krakmolą, o cukraus dalį pakeisti ruduoju cukrumi.
Pointer sisters- I'm so excited
Dofkė su Sima.
Trupiniams sviestą geriau palaikyti šaldiklyje 30 min., o paskui jį sutarkuoti per burokinę tarką ir sumaišyti su likusiais produktais :)
AtsakytiPanaikintitikrai labai geras patarimas, darau ir taip, bet dažnai betarkuojant pradeda tirpt sviestas ir trupiniai nebebūna tokie traškūs :]
AtsakytiPanaikintitikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!
AtsakytiPanaikinti______________________________
PLASTIKINIAI LANGAI
kvepalai