2010 m. kovo 13 d., šeštadienis

Rizotas

Va pagaliau prisiruošiau įdėtį šį receptą ir dar kaip tik ant Ryžių savaitės. Rizotą gaminau trečią kartą ir jis nepamelavo :D Pagaliau gavosi skanus. Rinkausi basic receptą, kitus kartus gal ir ką nors įdomiau pabandysiu.
Kissing don't last; cookery do! ~George Meredith
Reikės:
  • 250g rizoto ryžių
  • 100ml sauso balto vyno arba vermuto
  • 3 v.š. aliejaus
  • svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1l. daržovių sultinio
  • tarkuoto sūrio
  • 1 v.š. sviesto
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuve supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite, kol ryžiai pasidarys permatomi. Kai ryžiai sugers visą skystį susidariusį nuo svogūnų, įpilkite vyno/vermuto. Vis pamaišant laukite kol susigers vynas/vermutas ir tik tada pilkite samtį sultinio. Kairyžiai sugers sultinį, vėl jo įpilkite. Taip vis įpilant sultinio "brinkinkite" ryžius apie 20min. Galiausiai į ryžius įdėkite sviesto, tarkuoto sūrio, viską išmaišykite ir dar šiek tiek palikite pasibrinkinti. Masė turėtų gautis gan kreminė ir švelni. Skanaus.

Coconut records- ask her to dance

Dofkė.

5 komentarai:

  1. Risotto be saliero - ne risotto :) Atleisk...

    AtsakytiPanaikinti
  2. negadinkit risotto su savo sugalvotais ingridientais...jei nezinot kaip gaminti tai ir nedekit tokiu receptu, gaminkites tokius namie sau ir skanaukit...sorry

    AtsakytiPanaikinti
  3. nežinau, kaip skonio atžvilgiu, bat,pavyzdžiui tavo pyragai atrodo išties nepatraukliai.. tiesiog visokie dažyti kirminai iš parduotuvės ir pan viską gadina.. Čia, kaip ir visur kitur reikėtų vadovautis taisyklė - mažiau yra daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. visų pirma-gaminame dviese, taigi tas pyragas su kirminais ne mano, antra- pyragas skirtas halloween'ui, manau ir turėtų būti nepatrauklus:]
    Dofkė.

    AtsakytiPanaikinti