2010 m. sausio 16 d., šeštadienis

Grietininiai sūrio krekeriai

Maža labai mėgau krekerius, bet būtent kažkokius, kurių dabar nėra :D ah... Netyčia radau receptą. Išbandžiau. Ir manau nenustosiu. Tokie kaip vaikystėj tik home-made :) Visom labai patiko, o močiutei atnešiu kitą savaitę.
Sleep 'til you're hungry, eat 'til you're sleepy.

Reikės
  • 1 puodukas miltų + dar
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 puoduko tarkuoto sūrio
  • 4 v.š. sviesto
  • 1/4 puoduko grietinės
 
Į dubenį sudėkite miltus, druską, sūrį ir tirpintą sviestą ir minkykit arba galit naudot kombainą. Įdėkite grietinės ir minkykity kol masė taps panaši į tešlą, bet nelips prie pirštų. Jei reikia pridėkite po šaukštelį grietinės. Prieš kočiojant tešlą pasibarstykite paviršių miltais, kad neliptų. Padas turėtų būti kokių 3-5mm storio. Supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais, nors čia aišku pagal norą, gal Jum norėsis kokių žvaigždučių :D Subadykite šakute. Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir apibarstykite druska. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 12min. Išėjo pusantros skardos.SKANAUS :)

P.S. taip pat galit apibarstyti aguonomis, sezamo sėklomis, pipirais ar bet kuo kas prie širdies. Vietoj grietinės galima naudoti grietinėlę. Kepdami šiek tiek pakyla. Laikyti dėžutėje, kad išliktų traškūs.

 
Pat Benetar- love is battlefield
Dofkė.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą