2010 m. liepos 13 d., antradienis

Mėtiniai ledai su šokolado gabaliukais

Per tokius karščius daugiau nieko ir nesinori. Tik ledų. Tik vandens. Šitie nuostabūs. Šviežios mėtos + šokoladas. Valgėm pusryčiams. Pietums. Vakarienei. Manau gaminsiu tikrai dar kartą, kai tik pasitaikys mėtų krūmas po ranka :D Prisiskynėm saujas ir prikišusios nosim traukėm tą aromatą į save. Gėris :)
“You scream, I scream, we all scream for ice cream”
Reikės:
  • 1 puod. pieno
  • 350 ml grietinėlės
  • 2 kaiušinių tryniai
  • 1-2 puod. šviežių mėtų
  • 100-150g cukraus
  • 100g šokolado
  • vanilės esencijos

Į puodą supilkite pieną ir cukrų. Kaitinkite, bet reiktų išjungt prieš pat pradedant jam virti. Įmaišykite kaiušinių trynius ir dar šiek tiek pakaitinkite maišydami. Nuėmę nuo ugnies sudėkite mėtų lapus ir laikykite 2-4val. uždengtame puode. Per tą laiką susimulkinkite šokoladą. Galiausiai iš puodo ištraukite mėtų lapus. Supilkite greitinėlę, šokoladą, vanilę. Viską gerai išplakite ir dėkite į šaldymo kamerą. Maišyti reikia kas pusvalandį nuo kraštų. Mažiausiai 6 kartus. Arba tiesiog naudokite ledų aparatą. Skanaus.

 
P.S. aš dar į ledus prismulkinau mėtų lapelių, nes norėjau ryškesnio skonio. Jei norite žalių ledų, teks naudot maistinius dažus.

Mike Snow- animal
Dofkė.

5 komentarai:

  1. Sveika,
    Ir as turiu pasigaminusi metu ir sokolado ledu, tik mano receptas siek tiek kitoks. As metu lapelius sutriniau su blenderiu, pagalvojau, kad skonis ir kvapas bus stipresnis, bet ko gero per mazai lapeliu dejau, o sokolada sutarkavau,bet visvien skanuuu labai. Dabar megaujuosi situo skanestu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. labu,
    taip, zinau si recepta, bet kazkaip pirma sita teko isbandyt.manau tavasis bus irgi isbandytas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. nueini i parduotuve sumoki 1£ uz deze ir valgai su metom ir sokoladu-patys skaniausi,o kai vos pasisildai mikrobanginej-nerealu

    AtsakytiPanaikinti
  4. na naminiai vis tiek nepirktiniai, skiriasi tas "mėtiškumas" :]

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!

    ______________________________
    PLASTIKINIAI LANGAI
    kvepalai

    AtsakytiPanaikinti