2010 m. gegužės 16 d., sekmadienis

Sūrpyragis

Jau senokai keptas sūrpyragis. Kepiau pavasrišką naktį, kai lijo bet nebuvo šalta. Norėjosi kažko skanaus praskaidrinti sau nuotaiką, bet teko laukti visą naktį, nes juk cheeseckae skanesni šalti. Ir ką gi.. Atsikėlus radau vienintelį gabaliuką pyrago, štai šitą, iš nuotraukos. Nei nuotrauka labai gera, nei ką. Bet skonis. Purumas. OMG koks skanus jis man buvo. Vėliau supratau, kad net gaminant "iš galvos" reikia užsirašinėti receptus. Gerai, kad receptas grįžo į galvą ir dabar galiu pasidalinti :)
Reikės:

Pagrindui
  • 1,5 pakelio sausainių "Gaidelis"
  • 50g sviesto
Sūrio masei
  • 200g "Philadelphia" sūrio
  • 150g mascarponės sūrio
  • 180g  liesos varškės
  • 3 kaiušinių
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo
Sausainius sutrupinti, itin smulkiai. Juos suberti į 24cm skersmens formą, užpilti tirpintą sviestą ir gerai viską suspausti, kad susiklijuotų trupiniai ir gautųsi pagrindas.
Sūrius ir varškę išsukti iki vientisos masės, kad neliktų kokių varškės gumulėlių. Sudėti cukrų bei krakmolą. Beplakant įmušti kiaušinius. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitės 40-50min. Visiškai atvėsinti ir mėgautis. Skanaus.

Regina Spector- time is all around

Dofkė.

2 komentarai: