2010 m. balandžio 22 d., ketvirtadienis

Bulvių gratin

Bulvių gratin yra įkvėptas prancūziškos virtuvės, tik viskas paprasčiau, bet skonis nenukenčia. Galima valgyti vieną ar patiekti kaip garnyrą. Gaila nuotrauka nėra iš geriausių. Užteks 8 amenims. Porcija 198 kcal.
“A lucky person is someone who plants pebbles and harvests potatoes”
Greek proverb quotes
 


Reikės:
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 v.š. sviesto
  • 2,5 puodeliai pieno
  • 1 kg. bulvių
  • 1 puodelis tarkuoto sūrio
  • mėgstamų prieskonių

Skardą, kurioje kepsite gratini, ištepkite sviestu ir trintais česnakais. Nusilupkite bulves ir supjaustykite gan plonais griežinėliais. Pieną sumaišykite su prieskoniais. Bulves sudėkite į pieną ir pavirkite 8min. Prižiūrėkite, kad pienas "nepabėgtų". Apvirtas bulves su pienu sukrėskite į skardą, apibarstykite sūriu. Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 35min. Skanaus.

Mika-blue eyes

Dofka.

2 komentarai:

  1. labai skaniai atrodo, reikes pabandyti pasidaryti, ar Jum patiko??

    ____________________________
    mišku supirkimas | perku miška | perkame miškus

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!

    ______________________________
    plastikiniai langai | KVEPALAI

    AtsakytiPanaikinti