2009 m. liepa 27 d., pirmadienis

Keptas varškės sūris

Grįžusi namo šaldytuve radau du varškės sūrius ir kaltinimus, kad išvažiavau palikusi tatą be skanėstų. Taigi puoliau ieškoti ir maišyti krūvos prieskonių.
O šiandien valgėme su mano moterimis prie melisų arbatos.
Reikės:
  • 2 varškės sūrių
  • 1 v.š. majonezo
  • 3 v.š. alyvogių aliejaus
  • 6-8 skiltelių česnako
  • bazilikų
  • krapų
  • pipirų mišinio
  • kario
  • raudonėlių
  • vegetos
  • druskos
  • kmynų
  • aitriųjų paprikų prieskonių
  • saldžiųjų paprikų prieskonių
  • dar belekokių, kokius mėgstate
  1. Majonezą sumaišyti su šaukštu aliejaus ir puse trintų česnakų, pridėti mėgiamų prieskonių ir gerai išmaišyti. Įtrinti varškės sūrį šiuo mišiniu.
  2. Sutrinti kitą pusę česnakų, sumaišyti su aliejumi ir įyrinti i sūrį. Ant lentelės priberti įvairių prieskonių, juos sumaišyti. Tame mišinyje apvolioti varškės sūrį.

Sūrius įdėti į folijos lakštus ir apkočioti, kad nesimatytų. Kepti 200 c laipsnių įkaitintoj orkaitėj 20min, paskui atidengti ir kepti dar 10-15min, kad apskrustų. Skanaus :]*

Lykke Li-little bit

Dofkė.

2 komentarai:

  1. sos, kodėl mano sūris kepdamas pradėjo tižti ir subyrėjo į kelias dalis, prekinė išvaizda buvo kraupi ir valgėm šaukšteliais :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. reikia kuo riebesnio sūrio, kad nesubyrėtų ir neištižtų... recepto autorius nenurodo sūrio riebumo gaila...

    AtsakytiPanaikinti