2009 m. liepos 18 d., šeštadienis

Varškės štrudelis su vyšniomis

Na šitas tai tikrai skanus :D dingo turbut per dieną. Mama (jew) sakė, kad šitas jai antroj vietoj, pirmąją jos vietą iš mano pyragų taip pa kadanors paviešinsiu, nors jis jau tiek kartų gamintas, kad net neįdomu :D
Gal štrudelis ne itin fotogeniškas, bet varškė, vyšnios...mmm...tikrai skanu :]


Parašyta, kad 6 asmenims, bet manau užtektų ir daugiau žmonių. Pagaminsit per pusantros val.

Reikės:
  • 500g sluoksniuotos bemielės tšlos (vieno lakšto)
  • 2 puodeliai vyšnių
  • 100ml riebios grietinėlės
  • 100g cukraus
  • 100g sviesto
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių trynių
  • citrina
  • 400g varškės
  • 1 v.š. krakmolo

Vyšnias nuplaukit, išimkit kauliukus ir sudėkit ant popierinio rankšuosčio, kad nusivarvėtų. Varškę išsukti su tryniais, cukrum, vaniliniu cukrum ir krakmolu. Įtarkuoti citrinos žievelės, supilti grietinėlę ir tirpintą sviestą. Gausis minkštas varškės kremas.

Atšildytą tešlą kočioti ant miltais pabarstyto stalo ar dar ko nors, kad gautųsi didelis plonas stačiakampis. Aptepkite tešlą lydyto sviesto šaukštu. Varškės kremą tolygiai paskirstykit ant tešlos lakšto, iš kraštų paliekant po kokius 3cm. Išdėlioti vyšnias ir vynioti į vyniotinį, kraštus sulipdykite, nes išbėgs skystis. Štrudelų dėti at kepimo popieriaus, subadyti šakute ir apteplioti šiek tiek lydytu sviestu.

Kepti įkaitintoj orkaitėj ant 190 C laipsnių 30-45 min, kol štrudelis gražiai pagels.


SKANAUS :]*

P.S. galbūt tą kraštą, kur lieka suvyniojus (horizontalu kraštą) reikėtų dėti apačia žemyn, nes man šiek tiek jis prasiskietė, o gal tiesiog reik tvirčiau pirštais supausti..tikrai nežinau kaip geriau...

Regina Spektor-the calculation

Dofkė.

1 komentaras: