Parašyta, kad 6 asmenims, bet manau užtektų ir daugiau žmonių. Pagaminsit per pusantros val.
Reikės:
- 500g sluoksniuotos bemielės tšlos (vieno lakšto)
- 2 puodeliai vyšnių
- 100ml riebios grietinėlės
- 100g cukraus
- 100g sviesto
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių trynių
- citrina
- 400g varškės
- 1 v.š. krakmolo
Vyšnias nuplaukit, išimkit kauliukus ir sudėkit ant popierinio rankšuosčio, kad nusivarvėtų. Varškę išsukti su tryniais, cukrum, vaniliniu cukrum ir krakmolu. Įtarkuoti citrinos žievelės, supilti grietinėlę ir tirpintą sviestą. Gausis minkštas varškės kremas.
Atšildytą tešlą kočioti ant miltais pabarstyto stalo ar dar ko nors, kad gautųsi didelis plonas stačiakampis. Aptepkite tešlą lydyto sviesto šaukštu. Varškės kremą tolygiai paskirstykit ant tešlos lakšto, iš kraštų paliekant po kokius 3cm. Išdėlioti vyšnias ir vynioti į vyniotinį, kraštus sulipdykite, nes išbėgs skystis. Štrudelų dėti at kepimo popieriaus, subadyti šakute ir apteplioti šiek tiek lydytu sviestu.
Kepti įkaitintoj orkaitėj ant 190 C laipsnių 30-45 min, kol štrudelis gražiai pagels.
SKANAUS :]*
P.S. galbūt tą kraštą, kur lieka suvyniojus (horizontalu kraštą) reikėtų dėti apačia žemyn, nes man šiek tiek jis prasiskietė, o gal tiesiog reik tvirčiau pirštais supausti..tikrai nežinau kaip geriau...
Regina Spektor-the calculation
Dofkė.
tikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!
AtsakytiPanaikinti______________________________
PLASTIKINIAI LANGAI
kvepalai