Reikės:
Padui:
- 180g sviesto
- 300g miltų
- 6 v.š. vandens
- žiupsnelis druskos
Įdarui:
- 1kg obuolių
- citrinos
- cinamono
- 1 v.š. krakmolo
- 1 v.š. romo
Iš sviesto, miltų, vandens išminkytį tešlą, padalinti santykiu 2/1. Didesnę dalį tešlos iškočiokit ir klokit į skardą, perteklių nuo kraštų galit nuimt.
Obuolius nulupti, supjaustyti norimu dydžiu. Sumaišyti su citrinos sultimis, citrinos žievele, krakmolu, romu ir cinamonu.
Į skardą sukrėsti obuolių įdarą ir viršų uždenkit likusiu tešlos lakštu. Kepti įkaitintoj orkaitėj. 180 C laipsniu 50min. Papuošti cukraus pudra. Skanaus:]*
P.S. į įdarą galite dėti ir riešutus, ir razinas, ir kardamono, kas labiau patinka prie obuolių. Taip pat pyrago viršų galite aptepti trynio ir 2 v.š. pieno plakiniu. Aš kepu skardoje su nusiimančiais kraštais.
P.P.S. nuotraukoje mano Kukulis/Zoro. Virtuvėj tik maišosi po kojom ir kartais išlaižo jam patikusius likučius iš bliūdų :D Tas žvilgsnis tikrai skirtas pyragui, nors labiau apskrudusiam pyrago kraštui, kurį teko jam atiduoti, o pačiai pabaigti obuolius..
Regina Spektor-bobbing for apples
Dofkė.
O aš mielai dabar tokį sukrimsčiau pusryčiams :) beje - visi receptai jūsų kurti? :)
AtsakytiPanaikintioj ne,ne mano kurti, tik tiek kad pakeisti kuo nors ar konors dadėta daugiau.bet šis labai tinkamas pusryčiams,toks lengvas :]
AtsakytiPanaikintiatrodo tai uber šauniai. panašu, kad reik baigt tingėt ir lėkt obuoliaut ( :
AtsakytiPanaikintimanau bėk paobuoliaut ;D sitas pas mus greitai sueina, aš kartais net nespėju paragaut ;D
AtsakytiPanaikintitikrai visiems rekomenduosiu, nes ziauriai man patiko!!
AtsakytiPanaikinti______________________________
PLASTIKINIAI LANGAI
kvepalai